¡ La prensa no ha dicho nada ¡


Mientras el ministro Moratinos, en el Congreso de los Diputados, saluda los avances de Rabat en DD HH y en el Sáhara, la policía marroquí carga brutalmente contra los saharauis. Y la prensa ¡calla!

Moratinos, en su comparecencia en la mañana del 9 de marzo ante la Comisión de Asuntos Exteriores del Congreso para hablar del Sáhara, saludó los avances que Rabat ha hecho últimamente en materia de DDHH y en el Sáhara. Destacó, entre otros gestos, "el regreso con toda normalidad este domingo a Casablanca de otro grupo de activistas procedente de Tinduf".

Y sí, llegaron con normalidad, con la "normalidad" de Marruecos en el Sáhara ocupado. Por la tarde, los activistas y parte de las personas que los recibían fueron golpeados con saña por la policía.

Eso sí, Moratinos, junto con diputados del PP (Gustavo de Arístegui) y CiU (Jordi Xuclà), pidieron también respeto a los DDHH "en los campamentos de Tinduf, en Argelia, que controla el Frente Polisario".

पकोगाराबतो,सुस कारिकातुरास्दे pacogarabato

"Errors" en el pressupost de la UAB: el gerent esdevé funcionari i puja 4.000 € el seu sou


El pressupost tramitat no és el que va aprovar el Consell de Govern. El salari del gerent es transforma de 116.000 a 120.000; el del Vicegerent, de 81.000 a 90.000 euros.

El 2 de desembre de 2009 el Consell de Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona va aprovar el pressupost per al següent exercici. , aquest document indicava que el Gerent (com a PAS laboral) percebria uns honoraris de 116. 871 € i el Vicegerent de Recursos Humans, 81.000 €. Tal com denuncien la junta de Personal i el Comitè d’Empresa del Personal d’Administració i serveis, en la tramitació del pressupost per a la seva aprovació pel Consell Social, de cop i volta aquestes partides han patit “lleugeres modificacions”: aquestes dues places ara figuren com a PAS funcionari i amb unes retribucions de 120.000 i 90.810 € respectivament ( pàgina 32). Al mateix temps, el pressupost del PAS funcionari de la escala A, s’incrementa en 210.810 € i el PAS laboral de grup 1 disminueix en 177.972, produint-se així un increment net de 32.838€.”

Malgrat que aquests fets han estat informats tant al Gerència com al Consell Social, no han rebut cap resposta formal i cap aportació o justiticació documental d’un canvi que vulnera els procediments legals interns de la institució pública així com la Relació de Llocs de Treball.

Els sindicats -mitjantçant la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa- anuncien una reclamació formal a la Sindicatura de Comptes.

Aquest “pressupostari” és simultani a un context de tenses relacions entre Gerència i els treballadors de la UAB i contrasta amb l’èmfasi amb el que Santiago Guerrero va cridar a la “responsabilitat” en temps de crisi “Dirigir en tiempos ansiolíticos” , i el que és més greu Díes abans, el PAS de la UAB també es va tancar al despatx del Gerent pel cobrament d’un míser complement de 300 €. El pressupost de la UAB enguany, a més a més, tenia com a complement el anomenat PRIM, un conjunt de mesures anticrisi que contemplen el cobrament del transport intern de la UAB, de les places de pàrquing, retallada dels beneficis de menjador, … El PRIM compta des de fa un temps amb una Plataforma d’estudiants, sindicats i treballadors dels serveis externalitzats de la UAB contra les retallades i l’autoritarisme a la UAB: Plataforma Contra el Prim

Caldria fer comptes com de car li sortira en termes ecoonómics i de conflictivitat al campus aquesta mena de “gestors”. I si és suficient anar a Sindicatura quan és un òrgan sense capacitat d’intervenció efectiva. I si, efectivament és un “error” o un altre cosa.

El Gran Paria de Titulares en la Red

El Gran Paria de Titulares en la Red

LA REVOLUCION SI SERA TELEVISADA

LA REVOLUCION SI SERA TELEVISADA